dimarts, 3 de juliol del 2012

En Carles Miró Altimira assumeix la direcció de l'EMMVA/Conservatori de Sant Cugat.

Des de principis d'aquest mes de juliol la Direcció de l'Escola Municipal de Música "Victòria del Àngels"/ Conservatori de Sant Cugat passa a mans d'en Carles Miró Altimira. Amb aquest canvi es tanca un cicle de 16 anys durant els quals el director sortint Joan Josep Gutiérrez ha liderat un model d'Escola eficaç, dinàmic i atractiu per a la ciutat de Sant Cugat, innovant sempre a partir de critèris pedagògics sòlids, creant sinnergies des de tots els àmbits educatius, assumint els processos de canvi sociològics i ajudant a crear pensament.
La nova Direcció assumeix el repte de consolidar i donar projecció al treball realitzat durant tots aquest temps. És el moment de crear nous ponts de col·laboració i nous camins amb els quals la Educació, la Música i la Cultura en general esdevinguin claus de desenvolupament social i pilars sobre les que construïr el nostre futur. 



 
En Carles Miró Altimira és titulat Superior de Música en l’especialitat de violí pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Entre els anys 2003 i 2007 estudia Direcció d’orquestra amb el Mestre Antoni Ros Marbà, etapa en la que rep també consell dels Mestres Salvador Mas, Jordi Mora, Ernest Martinez Izquierdo i Manel Valdivieso . Com a violinista ha treballat amb Orquestres com l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, l’Orquestra Simfònica del Vallès o l’Orquestra Simfònica del Gran teatre del Liceu amb les que ha pogut gaudir de les millors sales i festivals del país. Ha col·laborat també amb músics i artistes d’altres disciplines com Rafel Amargo, Vicente Amigo o Adolfo Osta. Ha participat en musicals tals com West Side Story (Focus) o Mar i Cel (Dagoll Dagom) del qual en va ser també Director Musical assistent. Ha dirigit entre d’altres l’Orquestra del Conservatori del Liceu, La Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat, l’Orquestra de Cambra de la Noguera, L’Orquestra Cum Jubilo de Tarragona, la Jove Orquestra del Vallès , l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, la JONCA (Jove Orquestra Nacional de Cambra d’ Andorra) o l’ Ensemble Zandonai de Trento.
Des del 2007 ha estat convidat a participar en diferents concursos Internacionals de direcció d’ orquestra dels quals cal destacar el Concurs Internacional de Direcció d’ Orquestra de Besançon (2007), el Concurs Internacional de Direcció d’ Orquestra de l’Orquestra de Cadaqués (2008), el Concurs Internacional d’ Orquestra Antonio Pedrotti de Trento (2008/2010) i més recentment al prestigiós Concurs Internacional Sergei Prokofiev de Sant Petersburg(2012). Al 2006 crea l’“Eklecson Ensemble”, un grup especialitzat en la música contemporània, del que n’és Director Artístic i Musical, amb l’objectiu d’aprofundir i difondre la música culta del segle XX i XXI.
Al 2010 crea l’“Artcàdia” (centre de formació, creació i producció artística) i l’Orquestra de Cambra Artcàdia, amb l’ànim de desenvolupar projectes d’interdisciplinarietat de les arts. Des de l’any 2003 és professor de violí, música de cambra i Director de les Orquestres de l’ Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels/ Conservatori de Sant Cugat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada