dijous, 25 de maig del 2017

Jordi Jauset presenta seu llibre "¿La música distrae? "

Un fetus que escolta música durant la gestació està desenvolupat habilitats d'aprenentatge en formar-se-li connexions neuronals que li permeten reconèixer després les melodies. Aquest és un dels missatges que l'investigador i docent universitari Jordi Àngel Jauset ha exposat aquest dimecres, a l'Escola Municipal de Música, en la presentació del seu llibre '¿La música distrae? Neuromúsica y educación' (Editorial Círculo rojo). L'acte, que ha comptat amb la participació del director del centre, Roger Roca, i la flautista, Patrícia de No, ha permès assegurar que l'aprenentatge musical fa augmentar les fibres nervioses.





Escolteu l'entrevista a CUGAT.CAT







-'La neuromúsica és intentar esbrinar i entendre què passa al nostre cervell quan s'escolta música i quins efectes té sobretot a nivell de plasticitat cerebral'

-'Quan fem un aprenentatge musical estem practicant habilitats d'atenció, de concentració, d'habilitats motores... Tot això amb les repeticions, i sense adonar-se, el cervell canvia a nivell estructural i anatòmic'.

-'Els científics diuen que quan es mira el cervell d'una persona morta es pot saber si és el cervell d'un músic o no. Perquè té parts del cervell amb més densitat, com el cerebel. L'aprenentatge fa augmentar les fibres nervioses'.

-'Avui en dia ja se sap que no només la música de Mozart té efectes beneficiosos en els nadons. El fetus quan està al ventre si escolta música està aprenent i fins i tot reconeix algunes melodies després de néixer'. 

-'(En l'aprenentatge) és diferent quan una persona vol ser virtuosa, perquè ha de saber que és un camí difícil i amb sacrificis, que quan vol aprendre música per tenir una altra habilitat'. 

-'Els efectes de la música són molts i variats. Jo he vist recomanacions de metges per a malalts que han demanat a l'UCI escoltar música màquina i ho han fet perquè el seu organisme necessitava escoltar aquest tipus de música'.