divendres, 23 de setembre del 2016

ANYS GRANADOS

Enric Granados va néixer a Lleida el 1867 i va morir al Canal de la Mànega el 1916. Per aquest motiu, enguany es commemora el centenari de la seva mort i el 2017 el 150 aniversari del seu naixement.
Granados, juntament amb els també catalans Issac Albéniz, Ricard Viñes, Joaquim Malats i altres noms menys coneguts, va ser un gran impulsor de l'escola pianística catalana, una de les ramificacions de la qual es transmeté a través del seu deixeble Frank Marshall i arribà als nostres dies amb Alícia de Larrocha (1923-2009).
A banda de la interpretació pianística, Granados va dedicar gran part de la seva vida a la pedagogia i a la composició, deixant un nombre important d'obres per a piano i obres vocals.
Des de l'Escola de Música Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat, no hem volgut deixar passar aquesta efemèride i us presentem un programa d'activitats musicals i formatives a l'entorn d'aquest compositor català amb l'ànim de donar a conèixer el seu llegat musical i pedagògic.
Com anunciàvem en el post anterior, avui comencen unes Master-Classes de cant sobre l'obra vocal de Granados, a càrrec de la soprano Ofelia Sala i el pianista Francisco Poyato, destinades a cantants i pianistes.
No cal dir que gran part d'aquestes activitats estan pensades i dedicades especialment l'alumnat, però també a les famílies i al públic en general. Us convidem, doncs, a estar amatents a la programació i a participar-hi amb els vostres fills i filles tan com pugueu. No cal dir que aquest tipus d'activitats també són part de l'oferta educativa del centre i en alguns casos poden substituir les classes normals.