dilluns, 19 de maig del 2014

Avui actua el duo PIMA a l'Aula magna

Avui, a les 20 hores podrem gaudir d'un interessant concert de violins amb el DuoPima, vingut d'Itàlia.
Interpretaran obres de Jean-Marie Leclair, Sergei Prokofieff i Eugène Ysaye

L'entrada és lliure.

 

Matteo Pippa i Maddalena Pippa van començar a tocar el violí debutant de molt joves. Van iniciar els seus estudis amb el mestre Mario Ferraris i posteriorment van ser admesos a estudiar pel seu gran talent al Conservatori “L.D’Annunzio” de Pescara amb el mestre Franco Mezzena, guanyant concursos nacionals i intenacionals.
Freqüenten cursos de perfeccionament amb els mestres Salvatore Accardo a l’Accademia W. Stauffer” i a l’Accademia Chigiana de Siena, Federico Agostini a la Staatliche Hochschule für Musik de Trossingen i Massimo Quarta a l’Escola Universitària de Musica del Conservatori de la Svizzera Italiana de Lugano.
L’intensa activitat concertística els ha portat a actuar a Itàlia, Espanya, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Polònia, Bèlgica, Japó, Xina i Estats Units.
Gràcies a la seva particular predisposició per la música de cambra han col·laborat amb artistes de reconeixement internacional com Salvatore Accardo, Bruno Giuranna, Robert Cohen, Enrico Bronzi i Ivan Rabaglia del Trio di Parma i la soprano Luisa Castellani.

El seu ampli repertori comprèn composicions per dos violins i per violí i viola des de l’època barroca fins a la música contemporània. Com a duo, Matteo i Maddalena Pippa han tocat de solistes a l'Orchestra da Camera Aretusae i la Giovane Orchestra d‘Abruzzo.

El compositor Andrea Manzoli va escriure i els va dedicar al 2012 “Petite Suite puor Tonio Cavilla”, peça interpretada i estrenada per l’Accademia Filarmonica Romana el juliol del 2012.

El desig de recerca i aprofundiment de l’interessant repertori per aquesta formació tot realitzant concerts amb gran ressò de crítica i de públic els va portar a decidir-se al 2013 de fundar el PimaDuo.