dilluns, 15 de juliol del 2013

Actuació del pianista Emili Brugalla a Nits de Música al Claustre

 
El divendres 19 de juliol, a les 22 hores, actúa el pianista Emili Brugalla al cicle de música Nits de Música al Claustre. Emili Brugalla és professor de piano i de música de cambra a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels / Conservatori de Sant Cugat, activitat que compatibilitza amb el Conservatori Superior de Música del Liceu i amb actuacions com a solista i formacions cambrístiques, entre les quals destaca el Trio Kandinsky.
En aquesta ocasió, Brugalla presenta un recital de piano sol titulat ARABESC, La petjada de Al-Ándalus en el piano modern, on interpreta obres de Mompou, Debussy, Guinjoan, Granados i de Falla. 
 En paraules de propi pianista:
...En aquest recital he volgut ajuntar imatges sonores molt diverses que tenen en comú la gran herència de la cultura andalusí a través dels segles en la música de piano del segle XX. Desde l'evocació pictòrica de les gitanes de Mompou, passant per  la inspiració alhambrista de Debussy que, desde França, ens transporta al "Petit Orient” ; seguint amb  l'alè tràgic del cante i la saeta del Jondo de Guinjoan i les imatges castisses de Granados; i acabant amb el torbellí de guitarres i de quejios flamencs d'aquest gran fresc que és la Fantasia Baetica de Falla...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada