dilluns, 16 d’abril del 2012

INTERCANVI CORAL SANT CUGAT-REUTLINGEN

CONSERVATORI MUNICIPAL DE SANT CUGAT

INTERCANVI CORAL  2012
Sant Cugat, 27 d’abril a 1 de maig

CORAL DEL CONSERVATORI DE SANT CUGAT DEL VALLÈS,  Sant Cugat del Vallès
JUNGES ENSEMBLE LEONHARDSCHÖRE, Reutlingen (Alemanya)
Amb la incorporació en dos concerts del COR JOVE DEL TEMPLE DE LA SAGRADA FAMÍLIA (Barcelona)

Des de l’abril de 2006, el cor de grau professional de l’Escola de Música Victòria dels Àngels, actualment Coral del Conservatori,  i el Junges Ensemble Leonhardschöre de Reutlingen, han intercanviat anualment estades a Sant Cugat i a Reulingen, alternativament, per compartir l’experiència musical d’assaigs i cantades en comú.
Enguany, tornem a rebre els nostres hostes alemanys, amb qui oferirem tres concerts, i algun extra, fonamentalment amb música religiosa del romanticisme al segle XXI, passant pels cants espirituals negres. Tots dos cors estan formats majoritàment per joves de 16 a 25 anys.
En aquesta ocasió, a més, s’hi afegeix un tercer cor de característiques similar, el Cor Jove del Temple de la Sagrada Família, que participarà també en dos dels concerts previstos.
Els concerts tenen una especial significació. El primer es farà a la Cripta de la Sagrada família de Barcelona. El segon forma part del cicle “La música del cel, la música dels vitralls”, de la Fundació Pro Música Sacra de Granollers, que fa pocs anys va inaugurar un esplèndid orgue a la parròquia de Sant Esteve. El tercer concert tindrà lloca a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat, com a comiat de l’intercanvi.
Com en totes les anteriors ocasions, els membres de la coral de Reutlingen s’allotjaran amb famílies de l’escola.



CONCERTS

28 d’abril, cap a les 13’15h, cantada informal al Mercat de Torreblanca de Sant Cugat 

28 d’abril a les 20.30, Cripta de la Sagrada Família (Barcelona)

29 d’abril a les 18.00, Església de Sant Esteve de Granollers

1 de maig a les 12, Aula Magna, Conservatori de Sant Cugat del Vallès

PROGRAMA

Motets
Justorum animae Charles V. Stanford (1852-1924)
A Gaelic Blessing John Rutter (1945-)
The Lord Bless You and Keep You John Rutter (1945-)
O Nata Lux Morten Lauridsen (1943-)
Cantate Domino Vytautas Miškinis (1954-)
Hör mein Bitten Felix Mendelssohn (1809-1847)

Cançons de gospel
Deep River
Good news
I can tell the world
Glorious Kingdom
Let us break bread together
Ev’ry time I feel the Spirit
Ride the Chariot

Orgue: Michaela Frind
Solista: María Fernández
Direcció: Michaela Frind, Raimon Romaní i Claudi Cisneros


CURRICULA

El Junge Ensemble Leonhardschöre de Reutlingen (Baden-Württemberg) és un cor d'entre 20 i 30 joves que treballen des de cançons modernes fins a oratoris (Oratori de Nadal de J. S. Bach, El Messies de G. F. Haendel...). El cor canta a serveis religiosos i a concerts. La trobada anual amb la Coral del Conservatori de Sant Cugat del Vallès i els concerts interpretats conjuntament són un punt molt important en el treball anual del cor.
Michaela Frind va estudiar Música d'església a Heidelberg. Des del 2003 és la directora musical de la parròquia de Reutlingen. Allà dirigeix 10 cors i conjunts de totes les edats i estils musicals. És l'organista titular de l'església de Muaritius i la Marienkirche.

La Coral del Conservatori de Sant Cugat del Vallès la conformen estudiants de música d'entre els 16 i 21 anys. És la continuació històrica de la Coral de l'Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès. La coral ha actuat a Reutlingen, Heidelberg i Tübingen (Baden-Württemberg) en el marc dels intercanvis que ja fa set anys que fa amb Junge Ensemble Leonhardschöre de Reurlingen, des de 2006 fins avui.
Raimon Romaní és titulat en composició i direcció d'orquestra. És professor al Conservatori de Sant Cugat del Vallès. Ha compost per a cor, destacant: La llegenda de Sant Jordi, Veni creator spiritus i Pastors a Betlem. Actualment dirigeix la Coral Nova Ègara, el Cor Jove Fusió, els grups corals juvenils del Conservatori de Sant Cugat i la Coral de la Facultat de Biologia de la UB.

Els orígens del Cor Jove del Temple de la Sagrada Família es remunten al cor infantil amb el nom de “Petits Cantors de Barcelona” i que l'any 2000 dóna origen a l'actual “Escolania del Temple de la Sagrada Família”. L'any 2005 es transforma en Cor Jove independent de l'Escolania. Ha estat dirigit per Antoni Jorquera, Cristina Álvarez, Carles Segarra i, actualment, Claudi Cisneros. Forma part de la Federació Catalana de Pueri Cantores, i participa regularment en trobades, concerts i congressos.
Claudi Cisneros és compositor titulat per l'ESMUC i clarinetista especialitzat en instruments històrics. Ha exercit la docència al Conservatori de Girona, a l'Escola de Música Sant Estanislau de Kotska i treballa amb grups vocals i instrumentals de totes les edats i nivells. Des de 2009 assumeix la direcció del Cor Jove del Temple de la Sagrada Família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada